ondersteuning

Keukentafelgesprek online Keukentafelgesprek offline MetMerel Schrijftraject

Een internationale verhuizing brengt veel onzekerheden met zich mee :

 • Twijfels over taal – en cultuurverschillen
 • Het maken van nieuwe sociale contacten
 • Schuldgevoelens naar ouders / kinderen
 • Opgeven van een eigen leven als partner
 • Zoeken naar een nieuwe baan / daginvulling

Volledige online ondersteuning:

 • Volledig in het Nederlands
 • Voor, tijdens of na de verhuizing
 • Persoonlijk 1-op-1 contact
 • Praten en/of schrijven
 • In te passen in ieder verhuisbudget
 • Gecertificeerd Mindful Analyst en ervaringsdeskundige
Keukentafelgesprek online Keukentafelgesprek offline MetMerel Schrijftraject

Anne: “Ik was op een punt aangekomen dat mijn werk mij niet meer de voldoening gaf die ik voorheen altijd wel had. Het moederschap had me van binnen diep veranderd; het had mijn waarden en normen en wat belangrijk voor me was in een carrière flink door elkaar geschud. Maar wonende in een ontwikkelingsland en altijd werkende geweest in de ontwikkelingshulp, stond ik ineens voor de vraag wat ik nu zou willen doen. En hoe ik mijn werkende leven weer opnieuw met voldoening en passie invulling kon geven naast het hebben van een gezin. En dat in een context waarin het niet makkelijk is om iets anders te gaan doen, waarin part-time werken bijvoorbeeld eigenlijk niet bestaat. Op de vraag: waar wordt je blij van? Wat zou je echt willen doen? Daar wist ik even geen antwoord meer op.

Het schrijven met Merel werkte therapeutisch. De vragen die ze stelde aan de hand van elk stuk dat ik haar toezond, dwongen me mijn gedachten te onderzoeken en te voelen van binnenuit. Haar vragen leidden me naar antwoorden en naar het besluit bepaalde factoren die mijn leven en mijn gevoel bepalen verder uit te diepen. Merel wist een vertrouwde omgeving hiervoor de creëren, ondanks dat we alleen maar contact via email hadden. Ik kan haar traject aan iedereen van harte aanbevelen; het heeft mij verder geholpen in mijn zoektocht.”

Marjolein: “Merel is een ster in de juiste vragen stellen! Ongelooflijk hoe zij uit mijn chaotische verhaalstructuur (van de hak-op-de-tak, want mijn gedachten schieten alle kanten op) toch de vinger kan leggen op de essentie. Haar vragen zijn scherp en ik bewonder haar geheugen; ze weet in een gesprek feilloos opmerkingen te koppelen aan eerder opgeschreven teksten. Door haar vragen en ontzettend prettige en rustige persoonlijkheid, kun je niet anders dan met een voldaan gevoel en genoeg voer tot nadenken weer verder. Wat ik vooral opmerkelijk vind aan mindful analysis is dat je zelf de antwoorden geeft. En Merel kan je daar perfect in begeleiden! Dankjewel!”

Nicole: “Al een tijdje had ik het gevoel dat ik op een bepaald punt in mijn leven vast liep. Als bij toeval kwam ik terecht op Merels website. Haar aanpak, schrijvend onderzoeken waar de schoen wringt, sprak me aan. De gesprekken die ik samen met Merel heb gevoerd hebben me aan het denken gezet. Merel kan goed luisteren. Ze straalt rust en begrip uit, waardoor ik me volkomen op mijn gemak voelde bij haar. De schrijfopdrachten sloten perfect aan bij de uitdagingen die ik op dat moment ervoer in mijn leven en hebben voor mij inzichtelijk gemaakt welk pad ik in wil slaan. Ik kan weer verder!”